29 Aralık 2007 Cumartesi

Evsel Nitelikli Atıksu Arıtma Sistemleri

Evsel atıksu arıtma sistemleri ETC tarafından paket (çelik konstrüksiyon) veya betonarme olarak dizayn edilmektedir. Genel olarak kullanulan ekipmanlar; ızgara, atıksu besleme pompası, şamandra, blower, difüzör, air-lift veya geri devir pompası, klor dozlama pompası, elektrik kumanda panosudur. Evsel nitelikli atıksuların arıtılması amacı ile genel olarak fiziksel ve biyolojik arıtma süreçleri kullanılır.
Paket Atıksu Arıtma Sistemleri
Ostim / Ankara ’da üretimini yaptığımız paket arıtma sistemleri; evsel ve endüstriyel nitelikli atıksu oluşumunun söz konusu olduğu nüfusu az olan turistik tesisler, yazlıklar gibi yerleşim alanları ile şantiyeler, fabrikalar ve üretim tesislerinde uygulama alanı bulmaktadır. Değişken boyutlara sahip çelik tank şeklinde imal edilen paket arıtma tesisleri taşınması kolay sistemlerdir.
Betonarme Evsel Atıksu Arıtma Sistemi:
Betonarme sistemler dikdörtgen veya dairesel havuzlardan teşkil olacak şekilde kurulabilirler. Özellikle inşaat yapılmasının uygun olduğu tesislerde betonarme arıtma tesislerinin kurulması ilk yatırım ve bakım maliyetlerini önemli ölçüde azaltmaktadır. Dairesel şekilde kurulan betonarme arıtma sistemlerinde havalandırma ve çöktürme havuzlarının bir arada olması inşaat açısından kolaylık sağlamaktadır.

Uygulama Alanları
Evsel arıtma tesisleri aşağıda verilen yerleşim alanlarında insan ihtiyaçları sonucunda oluşan evsel nitelikli atıksuların arıtılması amacı ile dizayn edilmektedir.
· Tatil Köyleri
· Yazlıklar
· Turistik Tesisler
· Oteller
· Konaklama Tesisleri
· Restoranlar
· Kooperatifler
· Siteler
· Toplu Konutlar
· Şantiyeler
· Fabrikalar

Hiç yorum yok: